Święta część 1: pierogi z czarną soczewicą i suszonymi pomidorami, pasztet z czerwonej soczewicy

218 kliknięć
08.04.2012
blog: vegan cooking with passion

Przepis: Święta część 1: pierogi z czarną soczewicą i suszonymi pomidorami, pasztet z czerwonej soczewicy

Choć oba dania składają się głównie z soczewicy to smaki i tekstury zupełnie się różnią ponieważ soczewica jest chyba najbardziej uniwersalnym i gotowym na eksperymenty warzywem strączkowym. Czarna soczewica beluga jest dostępna w dużych marketach i sklepach ze zdrową żywnością, jej wygląd jest dość oryginalny ale smak wspaniały. Polecam na co dzień i od parady. Składniki: Farsz: 300 g soczewicy beluga 2 posiekane...

Zobacz także przepisy na:

     sowa
    sowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Słodkiego coś
    Pasztet z czerwonej soczewicy

    Pasztet z czerwonej soczewicy 1001