Świeże śledzie panierowane w jajku i bułce, smażone na oleju rzepakowym

132 kliknięcia
28.02.2017
blog: Katalog smaków

Przepis: Świeże śledzie panierowane w jajku i bułce, smażone na oleju rzepakowym

Pierwszy raz przygotowywałam śledzie w ten sposób. Nosiłam się z tym zamiarem od dawna, ale dopiero ostatnio udało mi się go zrealizować. W tej wersji śledzie są delikatne w środku, z chrupiącą skórką. Dobrze komponują się podane z pomidorkami koktajlowymi, smażoną cebulką i korniszonami. Polecam :) Składniki, których będziemy potrzebować: świeże śledzie be głów 600 g (8- 9 sztuk) cebula 1 sztuka (duża) sól pieprz czarny...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Kuchnia w opałach
    Kuchnia w opałach Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia w opałach
    PANIEROWANY KALAFIOR

    PANIEROWANY KALAFIOR 448

    madzia2
    madzia2 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Madzia Gotuje
    Smażone śledzie

    Smażone śledzie 215

    NiePrzesol.pl
    NiePrzesol.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Nieprzesol.pl
    Ryby – podział i obróbka

    Ryby – podział i obróbka 1157

    Wiolcia
    Wiolcia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    smak słodyczy
    panierowane pieczarki

    panierowane pieczarki 1668