Syrniki - rosyjskie twarogowe placuszki

727 kliknięć
21.10.2015
blog: Moj kulinarny pamiętnik

Przepis: Syrniki - rosyjskie twarogowe placuszki

Syrniki to smażone placuszki z mąki, sera białego i jajek. Podawane z kwaśną śmietaną, miodem lub dżemem. To tradycyjna potrawa kuchni rosyjskiej i ukraińskiej, popularna w krajach Europy Wschodniej, również w Polsce. Jako dziecko jadłam bardzo często takie placuszki robione przez babcie i nie wiedziałam, że są to właśnie syrniki. To pyszne danie robi się bardzo szybko, bo wystarczy 20 minut i mamy pyszne, słodkie danie dla...

DODANO DO 183 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    jolkawkuchni
    jolkawkuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jolka w kuchni
    Rosyjskie placuszki twarogowe

    Rosyjskie placuszki twarogowe 121

    marta-gotuje.pl
    marta-gotuje.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    marta-gotuje.pl
    Ryżowe placuszki

    Ryżowe placuszki 1232

    natalia.r
    natalia.r Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Poezja-smaku
    Syrniki – placuszki twarogowe

    Syrniki – placuszki twarogowe 114

    wypieki_beaty
    wypieki_beaty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wypieki Beaty
    Placki syrniki

    Placki syrniki 153

    KasiaJ
    KasiaJ Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pełny talerz
    Syrniki - rosyjskie placki twarogowe

    Syrniki - rosyjskie placki twarogowe 245