Szparagi z jajkami po benedyktyńsku

238 kliknięć
13.05.2012
blog: królestwo garów

Przepis: Szparagi z jajkami po benedyktyńsku

Szparagi zielone – na porcję 2-3, jajka – 1-2 na porcję, plasterki szynki lub wędzonego łososia – 1 plasterek na porcję, ocet jabłkowy, sól, cukier Szparagi umyć, odłamać końcówki, ugotować we wrzącej osolonej i ocukrzonej wodzie. Ja tylko je blanszuję. Szparagi zawijać w plaster szynki lub łososia, układać na talerzu. Na szparagach układać jajka. To chyba klasyka…. Do szparagów z jajkami po benedyktyńsku Joasi polecam...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    bezwegli_pl
    bezwegli_pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    BezWegli.pl
    Jajka po benedyktyńsku

    Jajka po benedyktyńsku 53

    poproszedokladke
    poproszedokladke Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    poproszedokladke
    jajka po benedyktyńsku

    jajka po benedyktyńsku 23

    poproszedokladke
    poproszedokladke Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    poproszedokladke
    jajka po benedyktyńsku

    jajka po benedyktyńsku 55

    Joaska
    Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    królestwo garów
    szparagi

    szparagi 799