Szparagi z sosem romesco

83 kliknięcia
30.04.2014
blog: Magazyn Kuchenny

Przepis: Szparagi z sosem romesco

Szukając kolejnych inspiracji na sezon szparagowy sięgnęłam do klasyki. Hiszpańskiej, a dokładniej katalońskiej klasyki i zrobiłam sos z pieczonej papryki i migdałów, czyli romesco. Pozwoliam sobie jednak na parę zmian w sotosunku do oryginału, wykorzystując zwykłą czerwoną paprykę zamiast jej specjalnej katalońskiej odmiany i dodając odrobinę wędzonej papryki oraz pikantnej harissy i anchois. Zamiast całych migdałów dałam...

Zobacz także przepisy na:

    Beata
    Beata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Magazyn Kuchenny
    Szparagi z sosem romesco

    Szparagi z sosem romesco 83

    burczymiwbrzuchu
    burczymiwbrzuchu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    burczymiwbrzuchu
    Sos romesco

    Sos romesco 158

    zadanie-gotowanie
    zadanie-gotowanie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    zadanie-gotowanie
    Sos romesco.

    Sos romesco. 48