Szpinakowe gniocchi z wędzonym łososiem

31 kliknięć
27.09.2016
blog: Full smaku

Przepis: Szpinakowe gniocchi z wędzonym łososiem

Dzisiaj idziemy delikatnie w stronę włoskiej kuchni – przepis na szpinakowe gniocchi. Włosi rozróżniają dwa rodziaje gniocchi : ziemniaczane oraz mączne. Dzisiaj pokaże wam jak zrobić ziemniaczane. Składniki na 4 porcję : 1 kg. ziemniaków ( najbardziej mącznych ) 100 g. mąki pszennej 1 jajko 200 g. świeżego szpinaku sól pieprz Składniki na sos : 200 g. wędzonego łososia 1 duża czerwona cebula 300 ml. śmietany 30 % pieprz...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    natalia.r
    natalia.r Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Poezja-smaku
    Roladki szpinakowe z łososiem

    Roladki szpinakowe z łososiem 2152