Szpinakowe pierogi z pekińską kapustą

69 kliknięć
05.03.2017
blog: wesoła kuchnia

Szpinakowe pierogi z pekińską kapustą

Zielone pierogi z farszem z kaszy jęczmiennej z kapustą i boczkiem. Pierożki proste i szybkie do zrobienia. Są bardzo dobre w smaku. Bardzo lubię szpinak i staram się dodawać go do wielu potraw. ciasto na pierogi: 250 g mąki pszennej 1/3 łyżeczki soli 2 łyżki oliwy 80 g szpinaku 1/3 szklanki gorącej wody farsz: 1/2 szklanki kaszy jęczmiennej 20 dkg boczku wędzonego 6 liści dużych kapusty pekińskiej sól, pieprz olej natka...

DODANO DO 4 zeszytów:

Zobacz także:

    kamilciaak
    kamilciaak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    la cuchara
    Sałatka z kapustą pekińska

    Sałatka z kapustą pekińska 1108

    vegan monkey
    vegan monkey Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    vegan monkey
    Pierogi z kapustą pekińską

    Pierogi z kapustą pekińską 573

    rosiolowa
    rosiolowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Rosiołowa
    Pierogi z kapustą i grzybami

    Pierogi z kapustą i grzybami 26