Szynka gotowana metodą sous -vide

614 kliknięć
01.10.2016
blog: domowe gotowanie

Przepis: Szynka gotowana metodą sous -vide

Sous -vide to metoda wolnego gotowania mięsa próżniowo pakowanego w niskiej temperaturze. Nie będę rozwodzić się nad tą metodą, bo o zaletach i wadach możecie poczytać wpisując w googlach „sous vide”. Najważniejsze, że pysznie i zdrowo ! Od dawna nosiłam się z zamiarem podjęcia próby ugotowania takiego mięska, ale szczerze mówiąc bałam się. W internecie znalazłam kilka artykułów na temat gotowania sous vide i prawdę mówiąc...

DODANO DO 3 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    beiot
    beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaczne zdrowe - wyroby domowe
    Wędliny Sous Vide

    Wędliny Sous Vide 427

    victoria
    victoria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Picantecooking
    Pikantne piersi kurczaka sous-vide

    Pikantne piersi kurczaka sous-vide 594