Szynki dojrzewające na bakteriach

7009 kliknięć
13.05.2012
blog: Smaczne zdrowe - wyroby domowe

Szynki dojrzewające na bakteriach

Szynki dojrzewające na bakteriach Składniki: - szynki lub inne kawałki mięsa tu wieprzowego - kultury bakterii bactoferm cp77 lub serwatka - peklosól Kawałki mięsa należy uformować i przyciąć odpowiednio. Mogą być ze skórą i tłuszczykiem. Mogą to być szynki, karkówka, boczek, ... Odważamy 3% peklosoli w stosunku do wagi mięsa oraz 10-20% wody. Dodajemy bakterie w ilości podanej w instrukcji na kg mięsa (25g/a00kg mięsa)....

DODANO DO 4 zeszytów:

Zobacz także:

    Danusia
    Danusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje Wypieki I Nie Tylko
    Szynki dojrzewające

    Szynki dojrzewające 2217

    MojaQchnia
    MojaQchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    MojaQchnia.pl
    Gulasz z szynki z warzywami

    Gulasz z szynki z warzywami 12

    mariegotuje
    mariegotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Marie Gotuje
    GULASZ Z SZYNKI WIEPRZOWEJ

    GULASZ Z SZYNKI WIEPRZOWEJ 47

    galaszewska.a
    galaszewska.a Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    SzamAnkowa
    Potrawka z szynki wieprzowej

    Potrawka z szynki wieprzowej 956