Szynki dojrzewające na bakteriach

7563 kliknięcia
13.05.2012
blog: Smaczne zdrowe - wyroby domowe

Przepis: Szynki dojrzewające na bakteriach

Szynki dojrzewające na bakteriach Składniki: - szynki lub inne kawałki mięsa tu wieprzowego - kultury bakterii bactoferm cp77 lub serwatka - peklosól Kawałki mięsa należy uformować i przyciąć odpowiednio. Mogą być ze skórą i tłuszczykiem. Mogą to być szynki, karkówka, boczek, ... Odważamy 3% peklosoli w stosunku do wagi mięsa oraz 10-20% wody. Dodajemy bakterie w ilości podanej w instrukcji na kg mięsa (25g/a00kg mięsa)....

DODANO DO 4 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Di gotuje
    Di gotuje
    Szynka dojrzewająca
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Szynka dojrzewająca

    Szynka dojrzewająca 9109

    Danusia
    Danusia
    Szynki dojrzewające
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Szynki dojrzewające

    Szynki dojrzewające 2449

    filipion
    filipion
    SZYNKA DOJRZEWAJĄCA
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    SZYNKA DOJRZEWAJĄCA

    SZYNKA DOJRZEWAJĄCA 20816