Tadżin (tajine) z indyka

249 kliknięć
22.08.2013
blog: Kuchnia w Formie

Przepis: Tadżin (tajine) z indyka

Tadżin to gliniane naczynie o stożkowej pokrywce, w którym w krajach arabskich piecze się mięso bezpośrednio na ogniu. Wcześniej ten garnek moczy się w wodzie, dzięki czemu podczas pieczenia woda wyparowuje z niego, a mięso pozostaje soczyste. Potrawa nosi taką samą nazwę, również tajine. W Maroku często dodaje się do niego kiszone cytryny, słodkie suszone owoce (daktyle, morele, rodzynki) i dużo tamtejszych przypraw,...

Zobacz także przepisy na:

    agnieszkam
    agnieszkam Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Z widelcem po Krakowie
    Kiszone cytryny

    Kiszone cytryny 271

    m.tomaszewska
    m.tomaszewska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchniokracja
    Marynowane cytryny

    Marynowane cytryny 467

    Kinga
    Kinga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia obłędnie zdrowa
    Tadżin (tagine) po polsku

    Tadżin (tagine) po polsku 453

    pelna-kuchnia.blogspot.com
    pelna-kuchnia.blogspot.com Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pełna Kuchnia
    Tadżin

    Tadżin 839

    Kinga
    Kinga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia obłędnie zdrowa
    Tadżin rybny z daktylami

    Tadżin rybny z daktylami 208

    pajjka
    pajjka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Rosemary and Peach
    Tadżin z Warzyw i Cieciorki.

    Tadżin z Warzyw i Cieciorki. 694