Tagliatelle ze szpinakiem, suszonymi pomidorami, wędzonym łososiem w sosie śmietanowym z gorgonzolą

428 kliknięć
13.06.2014
blog: Aromatycznie w kuchni

Przepis: Tagliatelle ze szpinakiem, suszonymi pomidorami, wędzonym łososiem w sosie śmietanowym z gorgonzolą

Tym razem coś z kuchni śródziemnomorskiej - włoskie danie w sam raz na wieczory we dwoje. Tagliatelle ze szpinakiem, suszonymi pomidorami, wędzonym łososiem w sosie śmietanowym z gorgonzolą Składniki (na 2 osoby): 200 g wędzonego łososia w plastrach 250 g liści szpinaku 10 pomidorów suszonych 150 g gorgonzoli (lub innego sera z niebieską pleśnią) 6 łyżek śmietany 18% 1 łyżka oliwy z oliwek i 1 łyżka masła sól, pieprz biały...

DODANO DO 1 zeszytu: