Tagliolini z ricottą, bazylią i orzechami

50 kliknięć
06.06.2016
blog: Bajkorada

Przepis: Tagliolini z ricottą, bazylią i orzechami

Z cyklu Viva la pasta! zapraszamy z Aleksandrą, prowadzącą bloga Moja Toskania, na kolejny niezwykle prosty w wykonaniu makaron. Tym razem użyłyśmy kształtu "Tagliolini" - Aleksandra świeżego, a ja suszonego jajecznego. Makaron jajeczny sam w sobie jest przepyszny, a dodatek zimnego sosu sprawia, że staje się niezwykle orzeźwiającą potrawą. W sam raz na upały. Składniki: 400 g makaronu tagliolini 300 g ricotty 40 g liści...

Zobacz także przepisy na:

    Gary Barbary
    Gary Barbary Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    gary barbary
    Tarta z buraczkami i ricottą

    Tarta z buraczkami i ricottą 103