Tajine de boeuf aux patates douces - wołowina i bataty

84 kliknięcia
27.02.2012
blog: pies pianista w kuchni

Przepis: Tajine de boeuf aux patates douces - wołowina i bataty

Tajine de boeuf aux patates douces dla 4-5 osób 750 g wołowiny na gulasz 2 bataty 2 cebule 1 zielona papryka 1/2 pęczka natki pietruszki 1/2 pęczka kolendry 2 łyżeczki kurkumy 2 łyżeczki kuminu w proszku 1 łyżka chili w proszku 1/2 łyżeczki harissy szczypta gałki muszkatołowej, świeżo mielonej oliwa olej słonecznikowy sól, świeżo mielony pieprz Mięso pokroić w kwadraciki. Przygotować marynatę: do sporej ilości oliwy dodać 1...

Zobacz także przepisy na:

    Marta
    Marta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Codzienne gotowanie
    Tajine z wołowiny

    Tajine z wołowiny 157

    Anna
    Anna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    addiopomidory.pl
    Petites tatins aux poivrons confits.

    Petites tatins aux poivrons confits. 194