Tajniki dobrego rosołu.

2370 kliknięć
01.04.2012
blog: Paproszkowe smaki...

Przepis: Tajniki dobrego rosołu.

Rosół - źródłowo "rozsol"początkowo był jedynie produktem ubocznym z gotowania mięsa. Mięso - naturalnie konserwowane w soli w celu "odsolenia" było długo gotowane w wodzie. Stąd rosół. Ta najbardziej polska z polskich zup to dobry egzamin dla kucharza. Dobry rosół to dzieło, kiepski - jedynie tłusta woda. W tradycyjnym rosole nie powinno oczywiście być miejsca na kostki rosołowe, kto jednak dzisiaj gotuje rosół z ilości...

DODANO DO 3 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    niby nic
    niby nic Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Niby nic - a pupa rośnie
    Tajski rosół

    Tajski rosół 1206

    Smakalajzyt.pl
    Smakalajzyt.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smakalajzyt
    Rosół z gęsi

    Rosół z gęsi 4774

    Monica
    Monica Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wino i oliwki
    Rosół z bażanta

    Rosół z bażanta 5804

    Wegania
    Wegania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wegania
    Etyczny rosół na dobry start

    Etyczny rosół na dobry start 13

    paproszek
    paproszek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Paproszkowe smaki...
    Tajniki dobrego rosołu.

    Tajniki dobrego rosołu. 2370