Tajniki dobrego rosołu.

2084 kliknięcia
01.04.2012
blog: Paproszkowe smaki...

Przepis: Tajniki dobrego rosołu.

Rosół - źródłowo "rozsol"początkowo był jedynie produktem ubocznym z gotowania mięsa. Mięso - naturalnie konserwowane w soli w celu "odsolenia" było długo gotowane w wodzie. Stąd rosół. Ta najbardziej polska z polskich zup to dobry egzamin dla kucharza. Dobry rosół to dzieło, kiepski - jedynie tłusta woda. W tradycyjnym rosole nie powinno oczywiście być miejsca na kostki rosołowe, kto jednak dzisiaj gotuje rosół z ilości...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    paproszek
    Paproszkowe smaki... Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Tajniki dobrego rosołu.

    Tajniki dobrego rosołu. 2084

    Tapenada
    Tapenada Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kilka wskazówek jak ugotować dobry rosół..

    Kilka wskazówek jak ugotować dobry rosół.. 160

    Kulinarnie Niebanalnie
    Kulinarnie Niebanalnie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Tajniki idealnego rosołu

    Tajniki idealnego rosołu 101

    Wegania
    Wegania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Etyczny rosół na dobry start

    Etyczny rosół na dobry start 11

    karol22
    rewolucjawgarnku.blogspot.com Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Rosołowy przewodnik.

    Rosołowy przewodnik. 199

    Kulinarna Fuzja
    Kulinarna Fuzja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Zupy,kremy i warsztaty kulinarne

    Zupy,kremy i warsztaty kulinarne 175

    Monica
    Wino i oliwki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Rosół z bażanta

    Rosół z bażanta 5711

    Smakalajzyt.pl
    Smakalajzyt Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Rosół z gęsi

    Rosół z gęsi 4728

    niby nic
    Niby nic - a pupa rośnie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Tajski rosół

    Tajski rosół 1184

    Toczka
    Przepysznik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Zupa brokułowa

    Zupa brokułowa 21