Tajski ryż curry

912 kliknięć
19.01.2015
blog: carpe catino

Przepis: Tajski ryż curry

Ryż popularnie nazywany „jaśminowym” wywodzi się z prowincji Tajlandii, poprzez co znany jest także jako „tajski pachnący ryż” – a to za sprawą charakterystycznego jaśminowego aromatu i zapachu wydzielającego się podczas gotowania. Żółty ryż często można spotkać w tajskich lub meksykańskich restauracjach, gdzie kucharze przygotowują go poprzez zabarwianie kurkumą lub curry. Smaki obydwu tych przypraw stanowią znakomite...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    wegefuzja
    wegefuzja
    Zielone curry tajskie
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Zielone curry tajskie

    Zielone curry tajskie 189

    fotoala
    fotoala
    Tajski ryż smażony
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Tajski ryż smażony

    Tajski ryż smażony 614

    Kuchenny Blat
    Kuchenny Blat
    Tajskie curry
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Tajskie curry

    Tajskie curry 236

    Ania
    Ania
    Tajskie zielone curry
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Tajskie zielone curry

    Tajskie zielone curry 331 @

    De Care
    De Care
    Tajskie Czerwone Curry
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Tajskie Czerwone Curry

    Tajskie Czerwone Curry 723

    bea2a
    bea2a
    Tajski kurczak curry
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Tajski kurczak curry

    Tajski kurczak curry 366

    carpecatino
    carpecatino
    Tajski ryż curry
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Tajski ryż curry

    Tajski ryż curry 912