Tajskie Satay wieprzowe

127 kliknięć
19.08.2013
blog: smakhiszpanii@gmail.com

Przepis: Tajskie Satay wieprzowe

Satay, to danie pochodzące prawdopodobnie z indonezyjskiej Sumatry lub Jawy i popularne również w innych krajach Azji Południowo - Wschodniej: w Malezji, Singapurze, Tajlandii i na Filipinach. Potrawa ta, to szaszłyki przygotowane z kawałków mięsa (kurczaka, wołowiny, wieprzowiny lub jagnięciny), krewetek lub ryby nadzianych na bambusowe patyczki i następnie grillowanych. Często marynuje się składniki szaszłyków w marynacie...

Zobacz także przepisy na:

    AsiaSH
    AsiaSH Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    smakhiszpanii@gmail.com
    Tajskie Satay wieprzowe

    Tajskie Satay wieprzowe 127

    Wyraczynka
    Wyraczynka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia z wyrakiem
    Kuchnia tajska: sos satay

    Kuchnia tajska: sos satay 276

    My Blueberry Corner
    My Blueberry Corner Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    My Blueberry Corner
    Kurczak Satay

    Kurczak Satay 170

    flawlesss
    flawlesss Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    W siedem dni dookoła kuchni
    Makaron satay

    Makaron satay 181

    anusia181
    anusia181 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ania-gotuje
    Polędwiczka wieprzowa po tajsku

    Polędwiczka wieprzowa po tajsku 539