Tangzhong. Jak działa ta metoda?!

168 kliknięć
10.03.2014
blog: addiopomidory.pl

Przepis: Tangzhong. Jak działa ta metoda?!

Tangzhong to prosta japońska metoda wykorzystywana w pieczeniu chleba. Polega na podgrzaniu wody do temperatury 65 z mąką (w stosunku 1:5). Nie martwcie się jednak, termometr kuchenny nie jest niezbędny. Przygotowałam swój pierwszy tangzhong bez jego użycia. Co daje zastosowanie tej metody? Dzięki niej w cieście rozwija się gluten, odpowiedzialny za puszystość chleba. W połączeniu z ciastem drożdżowym, które przygotowujemy...

Zobacz także przepisy na:

    Pannakota
    Pannakota Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    PANNAKOTA
    FILET Z PSTRĄGA SMAŻONY NA PATELNI

    FILET Z PSTRĄGA SMAŻONY NA PATELNI 2428

    Karolaa
    Karolaa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    I love cooking
    Sok z czarnego bzu

    Sok z czarnego bzu 4996

    alpacasquare
    alpacasquare Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    alpacasquare: dieta paleo
    eutyrox nie działa

    eutyrox nie działa 265

    Atria
    Atria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ziołowy Zakątek
    [Vlog] Czy aromaterapia działa?

    [Vlog] Czy aromaterapia działa? 19

    pieczarkamysia
    pieczarkamysia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    pieczarkamysia
    Naleśniki kukurydziane

    Naleśniki kukurydziane 8130

    Anna
    Anna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    addiopomidory.pl
    Tangzhong. Jak działa ta metoda?!

    Tangzhong. Jak działa ta metoda?! 168