Tapenade, czyli pasta z oliwek

54 kliknięcia
16.12.2012
blog: Z pasji dla pasji...

Przepis: Tapenade, czyli pasta z oliwek

Dziś przenosimy się do Francji, a dokładnie w rejony Prowansji skąd pochodzi tapenade. Prowacja słynie z upraw oliwek, niezliczonych gatunków oliwek! Potrzebne składniki: 300 / 350 g oliwek czarnych lub zielonych bez pestek 5 ząbków czosnku 6 filecików anchois 70 ml oliwy z oliwek 3 łyżki ziół prowansalskich 70 g kaparów pieprz do smaku Sposób przygotowania: Przygotowanie tapenade trwa około 10 minut. Oliwki...

Zobacz także przepisy na:

    Smakowisko
    Smakowisko Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smakowisko
    Tapenada czyli pasta z oliwek

    Tapenada czyli pasta z oliwek 77

    Ela Ma
    Ela Ma Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    potrawy półgodzinne
    Pasta z zielonych oliwek

    Pasta z zielonych oliwek 341

    NaStole.pl
    NaStole.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    NaStole.pl
    Tapenada pasta z czarnych oliwek

    Tapenada pasta z czarnych oliwek 306