Tapenade. I z powrotem w Polsce.

72 kliknięcia
06.12.2011
blog: Kulinarne podróże

Przepis: Tapenade. I z powrotem w Polsce.

‘Tapenade– pasta, której głównymi składnikami sąoliwkiikapary orazoliwa. Obok nich, w zależności od wersji, w składzie mogą znleźć się np.czosnek, bakłażan, anchoisi różne przyprawy. Wywodzi się zProwansji’ Rodzajów tapenad jest chyba tyle, ile osób które ową pastę przyrządzają. Należałoby chyba raczej powiedzieć – t a p e n a d y. Nie jedna, a bardzo wiele. Może być pikantna lub łagodna, mniej lub bardziej słona, o różnych...

Zobacz także przepisy na:

    slodkokwasny
    slodkokwasny Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    SlodkoKwasnyCom
    Kurczak po chińsku

    Kurczak po chińsku 3633

    KeJt
    KeJt Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Przepisy z serca domu
    ESPANOL TAPENADE

    ESPANOL TAPENADE 285

    victoria
    victoria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Picantecooking
    Zielona tapenada

    Zielona tapenada 34

    victoria
    victoria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Picantecooking
    Klasyczna tapenada

    Klasyczna tapenada 39

    amenuplease
    amenuplease Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    A menu please!
    Tapenada

    Tapenada 286

    Cathy
    Cathy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Recipes as easy as ABC
    Z powrotem w Polsce

    Z powrotem w Polsce 75

    smakiszczescia
    smakiszczescia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    smakiszczescia
    Tapenada

    Tapenada 58

    Pan Kejk
    Pan Kejk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    www.pankejk.pl
    Tapenada

    Tapenada 76