„Tatiana i Aleksander” z wątkiem kulinarnym w tle

430 kliknięć
26.06.2014
blog: Prowincja w globalnej wiosce

Przepis: „Tatiana i Aleksander” z wątkiem kulinarnym w tle

Dzieje losów Rosjanki z Leningradu, Tatiany, i jej ukochanego Aleksandra Barringtona, Amerykanina, opisane w trylogii Paulliny Simons („Jeździec miedziany”, Tatiana i Aleksander”, „Ogród letni”), niewiele właściwie mają wspólnego z kuchnią. Bo przecież akcja dzieje się w czasie II wojny światowej i cudem właściwie udaje się Tatianie nie umrzeć po prostu z głodu, zwłaszcza w czasie długich miesięcy oblężenia Leningradu. Ale...

Zobacz także przepisy na:

    Book Me a Cookie
    Book Me a Cookie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Book Me a Cookie
    Konkurs, naturalnie

    Konkurs, naturalnie 51

    sniezka
    sniezka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Śnieżka gotuje
    Tannie Maria

    Tannie Maria 26

    Dorota Smakuje
    Dorota Smakuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Dorota Smakuje
    Ciasteczka z dyni

    Ciasteczka z dyni 1864

    pukpukiwkuchni
    pukpukiwkuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pukpuki w Kuchni
    Chleb Tatiany

    Chleb Tatiany 158