„Tatiana i Aleksander” z wątkiem kulinarnym w tle

453 kliknięcia
26.06.2014
blog: Prowincja w globalnej wiosce

Przepis: „Tatiana i Aleksander” z wątkiem kulinarnym w tle

Dzieje losów Rosjanki z Leningradu, Tatiany, i jej ukochanego Aleksandra Barringtona, Amerykanina, opisane w trylogii Paulliny Simons („Jeździec miedziany”, Tatiana i Aleksander”, „Ogród letni”), niewiele właściwie mają wspólnego z kuchnią. Bo przecież akcja dzieje się w czasie II wojny światowej i cudem właściwie udaje się Tatianie nie umrzeć po prostu z głodu, zwłaszcza w czasie długich miesięcy oblężenia Leningradu. Ale...

Zobacz także przepisy na:

    sniezka
    sniezka
    Tannie Maria
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Tannie Maria

    Tannie Maria 32

    Dorota Smakuje
    Dorota Smakuje
    Ciasteczka z dyni
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ciasteczka z dyni

    Ciasteczka z dyni 1892

    pukpukiwkuchni
    pukpukiwkuchni
    Chleb Tatiany
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Chleb Tatiany

    Chleb Tatiany 162