Tiropitakia- greckie pierożki

164 kliknięcia
17.10.2012
blog: Jaskinia Smaku

Przepis: Tiropitakia- greckie pierożki

Fetę rozgniatamy i dokładnie mieszamy z parmezanem, natką i jajkiem. Doprawiamy do smaku pieprzem. Bierzemy jeden arkusz ciasta filo. Smarujemy go masłem za pomocą pędzelka i składamywzdłużna pół. Jeżeli arkusze są dość duże (moje takie były) a chcemy otrzymać mniejsze pierożki, proponuję otrzymany pasek ciasta posmarować masłem i znowu złożyć wzdłuż na pół. Na końcu ciasta nakładamy farsz i składamy w trójkąt (jak na...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    basia112
    basia112 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jaskinia Smaku
    Tiropitakia- greckie pierożki

    Tiropitakia- greckie pierożki 164

    gregorhspeed
    gregorhspeed Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gregorhspeed w kuchni
    Tiropitakia

    Tiropitakia 56

    Babciagramolka
    Babciagramolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Buniabaje w kuchni
    Anyżowe pierożki

    Anyżowe pierożki 125

    Ferno
    Ferno Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Meals And Fears
    Greckie dziwadełka

    Greckie dziwadełka 120

    CooLinarNy
    CooLinarNy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    CooLinarNy
    Ciasto filo

    Ciasto filo 5763