Tiropitakia- greckie pierożki

169 kliknięć
17.10.2012
blog: Jaskinia Smaku

Przepis: Tiropitakia- greckie pierożki

Fetę rozgniatamy i dokładnie mieszamy z parmezanem, natką i jajkiem. Doprawiamy do smaku pieprzem. Bierzemy jeden arkusz ciasta filo. Smarujemy go masłem za pomocą pędzelka i składamywzdłużna pół. Jeżeli arkusze są dość duże (moje takie były) a chcemy otrzymać mniejsze pierożki, proponuję otrzymany pasek ciasta posmarować masłem i znowu złożyć wzdłuż na pół. Na końcu ciasta nakładamy farsz i składamy w trójkąt (jak na...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    gregorhspeed
    gregorhspeed Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gregorhspeed w kuchni
    Tiropitakia

    Tiropitakia 58

    Kuchnia Tomka
    Kuchnia Tomka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Tomka
    KALITSOUNIA pierogi z Krety

    KALITSOUNIA pierogi z Krety 64

    Babciagramolka
    Babciagramolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Buniabaje w kuchni
    Anyżowe pierożki

    Anyżowe pierożki 135

    Izabela P.
    Izabela P. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Greckie smaki
    Tiropitakia z koperkiem

    Tiropitakia z koperkiem 24

    Ferno
    Ferno Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Meals And Fears
    Greckie dziwadełka

    Greckie dziwadełka 125

    basia112
    basia112 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jaskinia Smaku
    Tiropitakia- greckie pierożki

    Tiropitakia- greckie pierożki 169