Tom Yum Kung (Goong) - tajska ostro-kwaśna zupa z krewetkami

161 kliknięć
02.11.2012
blog: Kulinarna pasja Hani-Kasi

Przepis: Tom Yum Kung (Goong) - tajska ostro-kwaśna zupa z krewetkami

Wielokrotnie gotowałam zupy w stylu tajskim - zawsze z dodatkiem mleka kokosowego. Zupę Tom Yum, do której nie dodaje się tego składnika, ugotowałam po raz pierwszy. Zachęcił mnie do tego przepis autorstwa Nancie McDermott, na który natknęłam się niedawno na stronie magazynu Saveur. Zdjęcie zupy było tak sugestywne, że niezwłocznie udałam się do sklepiku azjatyckiego, aby zakupić niezbędne produkty. Tak bardzo miałam ochotę...

Zobacz także przepisy na:

    Anka
    Anka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Wschodu
    Zupa Tom Kha w wersji wegańskiej

    Zupa Tom Kha w wersji wegańskiej 99

    jpgotuje
    jpgotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    JP Gotuje
    Tajska zupa Tom Yum

    Tajska zupa Tom Yum 1107

    asiapolak
    asiapolak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smakowity blog
    Liście kafiru - Kaffir lime

    Liście kafiru - Kaffir lime 326