Tom Yum Kung (Goong) - tajska ostro-kwaśna zupa z krewetkami

159 kliknięć
02.11.2012
blog: Kulinarna pasja Hani-Kasi

Przepis: Tom Yum Kung (Goong) - tajska ostro-kwaśna zupa z krewetkami

Wielokrotnie gotowałam zupy w stylu tajskim - zawsze z dodatkiem mleka kokosowego. Zupę Tom Yum, do której nie dodaje się tego składnika, ugotowałam po raz pierwszy. Zachęcił mnie do tego przepis autorstwa Nancie McDermott, na który natknęłam się niedawno na stronie magazynu Saveur. Zdjęcie zupy było tak sugestywne, że niezwłocznie udałam się do sklepiku azjatyckiego, aby zakupić niezbędne produkty. Tak bardzo miałam ochotę...

Zobacz także przepisy na:

    jpgotuje
    jpgotuje
    Tajska zupa Tom Yum
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Tajska zupa Tom Yum

    Tajska zupa Tom Yum 1095