Torcik z jezynami, mascarpone i bitą śmietaną

98 kliknięć
18.07.2014
blog: kuchnia MP3-ki

Przepis: Torcik z jezynami, mascarpone i bitą śmietaną

SKŁADNIKI: tortownica 18cm 200g herbatników maślanych 200g masła 250g serka mascarpone 330ml śmietany 30% 4 łyżki cukru pudru 2 szklanki jeżyn 150ml wody 2 łyżki cukru 3 łyżeczki żelatyny dodatkowo: jeżyny płatki migdałów PRZYGOTOWANIE: Herbatniki wrzucamy do woreczka, i tłuczkiem rozdrabniamy, następnie przesypujemy do garnka. Do okruchów dodajemy miękkie masło, i ręką dokładnie mieszamy - ma powstać jednolita masa! Gotową...

Zobacz także przepisy na:

    SLONCE
    SLONCE Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    KuchniaSłońca
    Torcik z bitą śmietaną

    Torcik z bitą śmietaną 384

    Martaf
    Martaf Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    martawkuchni
    Tort z mascarpone i bitą śmietaną

    Tort z mascarpone i bitą śmietaną 3273