Tort z migdałów palonych

83 kliknięcia
06.11.2016
blog: królestwo garów

Przepis: Tort z migdałów palonych

Tort migdałowy, z migdałów w skórkach palonych. Według przepisu z „Uniwersalnej Książki Kucharskiej”, wydanej po 1910 roku, Marii Ochorowicz – Monatowej. 160 g masła w temperaturze pokojowej, 400 g migdałów, 400 g cukru, 8 jajek, lukier biały: 1 białko, 80 g cukru pudru, sok z cytryny Migdały wysypać na blachę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 12-15 minut. Migdały mają się lekko „przypalić” - powinny...

Zobacz także przepisy na:

    Kuchnia Ilony
    Kuchnia Ilony Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Ilony
    Tort ferrero i 2 urodziny

    Tort ferrero i 2 urodziny 302

    mysza75
    mysza75 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    wesoła kuchnia
    Tort kuszenie lata z owocami

    Tort kuszenie lata z owocami 240

    vanilla
    vanilla Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    green plums
    weselne menu

    weselne menu 490

    Joaska
    Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    królestwo garów
    Tort czekoladowy z migdałami

    Tort czekoladowy z migdałami 94

    Anyzkowo
    Anyzkowo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Anyżkowo
    Tort egipski obsypany migdałami

    Tort egipski obsypany migdałami 331

    agata
    agata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Agaty
    Tort cynamonowy z migdałami

    Tort cynamonowy z migdałami 105

    Joaska
    Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    królestwo garów
    Tort z migdałów palonych

    Tort z migdałów palonych 83