Turcja: Yaprak sarma (nadziewane gołąbki z liści winogron)

245 kliknięć
12.12.2014
blog: O kurrrka!

Przepis: Turcja: Yaprak sarma (nadziewane gołąbki z liści winogron)

Podczas pobytu w Turcji niejednokrotnie doświadczyłam osławionej, tureckiej gościnności. Jednego razu turecka babuszka- sąsiadka przyniosła nam miskę świeżych, ręcznie robionych gołąbków z liści winogron. Pycha! Pokochałam je od razu. Problem w tym, że kiszone liście winogron w Polsce to nie taka prosta sprawa. Na szczęście można liczyć na tureckich znajomych i tak powstały te gołąbki. Oryginalny przepis zajdziecietutaj....

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Greta
    Greta
    Kiszone liście winogron
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kiszone liście winogron

    Kiszone liście winogron 1234

    daylicooking
    daylicooking
    Gołąbki
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gołąbki

    Gołąbki 3145