Tymiankowa sola z pieczonymi ziemniakami i kapustą kwaszoną

17 kliknięć
11.05.2017
blog: Zdrowe odżywianie w pięsiu smakach

Tymiankowa sola z pieczonymi ziemniakami i kapustą kwaszoną

Składniki: (na 1 porcję) - 4 ziemniaki (ok. 280 g), - łyżka + łyżeczka oleju (ok. 15 g), - filet z soli (ok. 100 g), - kapusta kwaszona (ok. 100 g), - przyprawy: sól, pieprz ziołowy, tymianek, papryka słodka, zioła prowansalskie. Sposób przygotowania 1. Obieramy ziemniaki, kroimy w półksiężyc, marynujemy w łyżce oleju i ulubionych przyprawach (np. papryka, zioła prowansalskie). Ziemniaki pieczemy w 200C przez ok. 50 min. 2....

Zobacz także:

    żarcie bez spinki
    żarcie bez spinki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Żarcie bez spinki
    Pieczona sola

    Pieczona sola 62