Typy mąk – co i jak?

159 kliknięć
28.04.2013
blog: do-eat-yourself.pl

Przepis: Typy mąk – co i jak?

kwi 28thTypy mąk – co i jak? Dwoma podstawowymi gatunkami mąk używanych w kuchni są: pszenna i żytnia. Pozostałe mąki, jak kukurydziana, gryczana, ryżowa, pszenżytnia, jęczmienna, grochowa, z prosa i inne są zazwyczaj dodatkami do tych podstawowych. Wśród mąk pszennych znajdziemy mąki różnych gatunków pszenicy, min. zwyczajnej, polskiej, szorstkiej, twardej (durum) czy orkiszowej. Nota bene ten modny ostatnio i...

Zobacz także przepisy na:

    do-eat-yourself.pl
    do-eat-yourself.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Typy mąk – co i jak?

    Typy mąk – co i jak? 159

    escreo
    Moje pitraszenie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Mąka - typy, rodzaje i zastosowanie

    Mąka - typy, rodzaje i zastosowanie 638

    a-garden-a
    BalkonoweGotowanie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Typy mąki

    Typy mąki 51

    becia89
    Z pamiętnika dietetyka... Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    MĄKA- TYPY I RODZAJE

    MĄKA- TYPY I RODZAJE 330

    Ciastkowy LAB
    ciastkowy LAB Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Typ mąki pszennej

    Typ mąki pszennej 14

    gotuj się
    gotuj się do gotowania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Typ mąki - który do czego?

    Typ mąki - który do czego? 131

    AleTorcik
    Ale Torcik - blog cukierniczy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Typy i rodzaje mąki

    Typy i rodzaje mąki 48

    chlebanaszego
    chleba naszego Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Chleb "Szymanowski" z mąki typu 480

    Chleb "Szymanowski" z mąki typu 480 113