Typy mąk – co i jak?

157 kliknięć
28.04.2013
blog: do-eat-yourself.pl

Przepis: Typy mąk – co i jak?

kwi 28thTypy mąk – co i jak? Dwoma podstawowymi gatunkami mąk używanych w kuchni są: pszenna i żytnia. Pozostałe mąki, jak kukurydziana, gryczana, ryżowa, pszenżytnia, jęczmienna, grochowa, z prosa i inne są zazwyczaj dodatkami do tych podstawowych. Wśród mąk pszennych znajdziemy mąki różnych gatunków pszenicy, min. zwyczajnej, polskiej, szorstkiej, twardej (durum) czy orkiszowej. Nota bene ten modny ostatnio i...

Zobacz także przepisy na:

    a-garden-a
    a-garden-a Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    BalkonoweGotowanie
    Typy mąki

    Typy mąki 47

    Ciastkowy LAB
    Ciastkowy LAB Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ciastkowy LAB
    Typ mąki pszennej

    Typ mąki pszennej 11