Uda gęsie pieczone z jabłkami, warzywami i cydrem

288 kliknięć
19.11.2014
blog: Smaczna Pyza

Przepis: Uda gęsie pieczone z jabłkami, warzywami i cydrem

A na obiad była znowu nasza polska gęsina. Mięciutka bo długo pieczona i bardzo smakowita. Podlana cydrem, z warzywami i jabłkami, które nadały je ciekawego posmaku. Nie bójcie się grubej, tłustej skóry gęsi bo podczas smażenia i pieczenia wytopi się z niej prawie cały tłuszcz. Zresztą to chyba najzdrowszy tłuszcz zwierzęcy. A poza tym jest nośnikiem smaku i chroni chude mięso przed wyschnięciem a po upieczeniu można go...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    kasztanowakuchnia
    kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kasztanowa Kuchnia
    Pieczone udka z gęsi

    Pieczone udka z gęsi 14274

    Mątewka
    Mątewka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchenne algorytmy
    Pasztet z gęsi

    Pasztet z gęsi 8874

    janiolka
    janiolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Eksperyment sobotni
    pieczona pierś gęsi

    pieczona pierś gęsi 13176

    gotoewa
    gotoewa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaki Ewy
    Uda gęsi z żurawiną i jabłkami

    Uda gęsi z żurawiną i jabłkami 1422