Uda gęsie wolno pieczone z rozmarynem, czosnkiem i wędzoną papryką

97 kliknięć
11.11.2016
blog: Smaczna Pyza

Przepis: Uda gęsie wolno pieczone z rozmarynem, czosnkiem i wędzoną papryką

Najlepsza gęsina na świętego Marcina! I rzeczywiście te pieczone udka są najlepsze. Dobrze doprawione, pachnące, mięciutkie mięso i chrupiąca skórka a do tego złociste ziemniaczki i duszona żurawina. Przepyszny obiad, daję słowo! Jesienią gęsina jest najsmaczniejsza bo gąski są już dobrze odchowane i tłuściutkie. Nie bójcie się gęsiego tłuszczu bo to najzdrowszy tłuszcz zwierzęcy. Jest łatwo przyswajalny i ma dużo wartości...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    kasztanowakuchnia
    kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kasztanowa Kuchnia
    Pieczone udka z gęsi

    Pieczone udka z gęsi 14279

    Joaska
    Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    królestwo garów
    Pierś z gęsi

    Pierś z gęsi 15243

    bryczka2
    bryczka2 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smakowe Kubki
    Pierś z gęsi pieczona

    Pierś z gęsi pieczona 5793

    janiolka
    janiolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Eksperyment sobotni
    pieczona pierś gęsi

    pieczona pierś gęsi 13176

    Kluczyk
    Kluczyk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Anna Jurksztowicz I'jem
    Pierś z gęsi pieczona

    Pierś z gęsi pieczona 10665

    MarciochaKucharzy
    MarciochaKucharzy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    MarciochaKucharzy
    Pierś z gęsi

    Pierś z gęsi 16127

    laura
    laura Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Cafe Babilon
    GĘŚ PIECZONA Z KISZONĄ KAPUSTĄ

    GĘŚ PIECZONA Z KISZONĄ KAPUSTĄ 3487