UDKA Z WOLNOWARU

2591 kliknięć
23.03.2016
blog: Spokojna Kuchnia czyli jak gotować, żeby nie zwariować.

Przepis: UDKA Z WOLNOWARU

udka z kurczaka sól, pieprz, słodka papryka Rozgrzewaj wolnowar na najwyższej mocy przez 20 minut. Udka kurczaka opłucz, natrzyj przyprawami. Włóż do wolnowaru, przykryj pokrywką i... zapomnij na 5 godzin. Po tym czasie mięso będzie doskonale upieczone, soczyste i bardzo dobre. Sos, który powstanie podczas wolnowarzenia można zagęścić słodką śmietaną. Do tego mięsa pasuje surówka z białej kapusty Smacznego:)

DODANO DO 15 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Bernadetta
    Bernadetta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Prawo do gotowania z pasją
    Rosół z wolnowaru

    Rosół z wolnowaru 3511

    Bożena
    Bożena Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje domowe kucharzenie
    Bigos w wolnowaru

    Bigos w wolnowaru 1037

    Beta
    Beta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Stare Gary
    Kurczak w winie i ziołach z wolnowaru

    Kurczak w winie i ziołach z wolnowaru 3134

    Bożena
    Bożena Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje domowe kucharzenie
    Gulasz z indyka

    Gulasz z indyka 1188

    PATI197799
    PATI197799 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    PATI197799
    WĘDZONE UDKA

    WĘDZONE UDKA 11809

    Bożena
    Bożena Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje domowe kucharzenie
    Bigos z wolnowaru

    Bigos z wolnowaru 1794

    Bożena
    Bożena Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje domowe kucharzenie
    Gulasz z wolnowaru

    Gulasz z wolnowaru 2070