Udziec kozi duszony -  koźlina duszona

379 kliknięć
28.12.2015
blog: królestwo garów

Przepis: Udziec kozi duszony - koźlina duszona

Udziec kozi, pęczek tymianku, 2,5 główki czosnku, sól, pieprz w ziarnach, sok z cytryny, oliwa z oliwy – około 0,5 l, Przepis dostałam od Marcina Safiańczuka szefa kuchni z restauracji Santorini. Ja mięso wstawiłam do piekarnika, nie dusiłam - piekłam. Wcześniej natarłam udziec przyprawami i odstawiłam na 4 dni. Ząbki z 1/2 główki czosnku rozgnieść. Udziec kozi natrzeć solą (ok. 2 łyżek), nasmarować czosnkiem i obłożyć 1/3...

Zobacz także przepisy na:

    adams
    adams Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ITALIA W GĘBIE
    DUSZONY UDZIEC JAGNIĘCY

    DUSZONY UDZIEC JAGNIĘCY 395

    qpoprostu
    qpoprostu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Qchnia po prostu
    Duszone udźce indyka

    Duszone udźce indyka 2701

    grazyna0071
    grazyna0071 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Grażyna gotuje
    Udziec indyka duszony w winie

    Udziec indyka duszony w winie 137