Waniliowa babka z ricottą

151 kliknięć
10.03.2014
blog: Kuchnia Agaty

Przepis: Waniliowa babka z ricottą

Wiele wskazuje na to, że upiekę ją niedługo kolejny raz- na Wielkanoc. Bo jest szybka w przygotowaniu, naprawdę pyszna, bardzo wilgotna i długo utrzymuje świeżość. Wszystko to za sprawą dużej ilości ricotty, delikatnego włoskiego serka. Dodałam do niej pastę waniliową, ale możecie wzbogacić smak babki np. otartą skórką cytryny, a wierzch ozdobić lukrem (np. takim przygotowanym na bazie soku z limonki).

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Kaś
    Kaś
    Babka waniliowa
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Babka waniliowa

    Babka waniliowa 735

    najslodsza kuchnia
    najslodsza kuchnia
    Babka waniliowa
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Babka waniliowa

    Babka waniliowa 353

    nastusia81
    nastusia81
    BABKA WANILIOWA
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    BABKA WANILIOWA

    BABKA WANILIOWA 900

    Cucina
    Cucina
    Babka waniliowa
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Babka waniliowa

    Babka waniliowa 1432

    waniliowa chmurka
    waniliowa chmurka
    Babka waniliowa
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Babka waniliowa

    Babka waniliowa 202