Warszawskie Słoiki czyli lokalne przetwory z historią w tle

106 kliknięć
08.09.2015
blog: wolnakuchnia.pl

Przepis: Warszawskie Słoiki czyli lokalne przetwory z historią w tle

W najbliższą niedzielę 13 września od godziny 15.00 odbędą się warsztaty pt: „Warszawskie Słoiki” czyli lokalne przetwory z historią w tle Przygotujemy tzw. ‚gąszcze” czyli aromatyczne sosy,bardzo popularne w staropolskiej kuchni, a dziś w Polsce kojarzone głównie pod nazwą „chutney” Podstawą naszych przetworów będa lokalne produkty z Mazowsza: jabłka grójeckie z największego sadu Europy dojrzałe śliwki...

Zobacz także przepisy na:

    tarzynka
    tarzynka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    tarzynkowo
    Słoiki do przetworów i pasteryzacja.

    Słoiki do przetworów i pasteryzacja. 1399

    kupcookbook
    kupcookbook Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kupcookbook.blogspot.com
    historie kuchenne

    historie kuchenne 659

    KucharkaZen
    KucharkaZen Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kucharka Zen
    Nie wierzcie w moje historie

    Nie wierzcie w moje historie 25

    KUKBUK
    KUKBUK Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    KUKBUK
    Festiwal Smaku w Grucznie

    Festiwal Smaku w Grucznie 61

    Tilianara
    Tilianara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Szczęścia
    (bez tytułu)

    (bez tytułu) 301