WARSZTATY 27.04.2016 – SIEJEMY FERMENT :)

58 kliknięć
28.04.2016
blog: cieszsiesmakiem.pl

Przepis: WARSZTATY 27.04.2016 – SIEJEMY FERMENT :)

W czasie procesu fermentacji pod wpływem bakterii cukry rozkładane są do kwasu mlekowego. Dzięki niskiemu pH giną bakterie gnilne nieodporne na kwasowe środowisko. Dlatego kiszenie jest dobrą metodą konserwacji. Kiszonki regulują florę bakteryjną jelit, wspomagają trawienie i przyswajanie pokarmów. Oczyszczają i wzmacniają system immunologiczny. Dostarczają witamin: B1,B2, B3, C, A, E i K oraz minerałów takich jak potas,...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    m.tomaszewska
    m.tomaszewska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchniokracja
    Ferment na Muranowie

    Ferment na Muranowie 51

    Nieśka
    Nieśka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Mówią weki
    Zdrowy ferment

    Zdrowy ferment 112