Wątróbka cielęca z cebulką

7971 kliknięć
09.02.2013
blog: Kocioł i garnek

Przepis: Wątróbka cielęca z cebulką

Wątróbka cielęca i drobiowa jest tak samo delikatna, więc można ją przyrządzać w ten sam sposób. 2-3 cebule mąka sól,pieprz,garść majeranku. smalec ok.3-4 łyżki do smażenia wątróbki Cebulę kroimy w piórka . Musimy ją zeszklić na maśle,posolić dość dużo i popieprzyć. Odstawiamy na bok. Wątróbkę po umyciu należy osuszyć ,bo będzie pryskać podczas smażenia. Obtoczyć ją w mące i smażymy z obu stron na mocno rozgrzanym...

DODANO DO 3 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Krysia
    Krysia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kocioł i garnek
    Wątróbka cielęca z cebulką

    Wątróbka cielęca z cebulką 7971

    Kluczyk
    Kluczyk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotuję i zjadam
    Wątróbka cielęca - przepis

    Wątróbka cielęca - przepis 2237