Wątróbka drobiowa – wątróbka gęsia z jabłkiem

610 kliknięć
05.12.2013
blog: królestwo garów

Przepis: Wątróbka drobiowa – wątróbka gęsia z jabłkiem

700 g wątróbki gęsiej – może być inna drobiowa, tłuszcz gęsi, 3 – 4 cebule, 6 – 7 jabłek – szara reneta, sól, cukier, łyżka świeżego tymianku, konfitura z żurawiny, Wątróbkę oczyścić –usunąć błony i różne przyległości, umyć, osuszyć. Cebulę pokroić w półplasterki i poddusić na tłuszczu gęsim dodając szczyptę soli i cukru oraz tymianek. Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki – ósemki, wyciąć gniazda nasienne. 2/3 jabłek poddusić...

Zobacz także przepisy na:

    rstolp102
    rstolp102 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Miód i Pieprz
    wątróbki z jabłkami

    wątróbki z jabłkami 88

    kasztanowakuchnia
    kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kasztanowa Kuchnia
    Wątróbki z gęsi

    Wątróbki z gęsi 1179

    AnkaGotuje
    AnkaGotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    AnkaGotuje.pl
    Wątróbka drobiowa

    Wątróbka drobiowa 2275

    Smakalajzyt.pl
    Smakalajzyt.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smakalajzyt
    Wątróbka drobiowa

    Wątróbka drobiowa 1591

    Joaska
    Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    królestwo garów
    5 ćwiartka podroby

    5 ćwiartka podroby 1603

    smakiszczescia
    smakiszczescia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    smakiszczescia
    Pieczona gęś faszerowana

    Pieczona gęś faszerowana 2731