Wędzenie ryb

2194 kliknięcia
05.04.2015
blog: Smaczne zdrowe - wyroby domowe

Przepis: Wędzenie ryb

Wędzenie ryb Składniki: - ryby morskie lub słodkowodne - sól morska lub kamienna - zioła wg uznania do zalewy na mokro i nacierania - woda Ryby do wędzenia zarówno morskie jak i jeziorowe musza być tłuste. Głównymi gatunkami ryb poddawanymi wędzeniu są: śledź, dorsz, halibut, łosoś, tuńczyk, flądra, makrela, szproty, węgorz, jesiotr, karp, lin, leszcz, okoń, pstrąg, sieja, sielawa. Mięso z ryb jest produktem bardzo...

DODANO DO 6 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    krzywakromeczka
    krzywakromeczka
    Ryba wędzona
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ryba wędzona

    Ryba wędzona 126

    beiot
    beiot
    Wędzenie ryb
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wędzenie ryb

    Wędzenie ryb 2194