Wegańska czekoladowa tapioka z tonką i słów kilka o jej przyrządzaniu.

55 kliknięć
30.03.2016
blog: Smaki Alzacji

Przepis: Wegańska czekoladowa tapioka z tonką i słów kilka o jej przyrządzaniu.

No więc o tapioce miałam napisać już jakiś czas temu, jednak nie udało mi się wykonać kolejnego przepisu a tym samym napisać o niej post. A więc z czym to jeść, co to jest i jak to się robi?! Tapioka to produkt skrobiowy otrzymany z bulwy manioku. Uzyskana mączka służy do przygotowywania legumin, puddingów, zagęszczania zup i sosów a także przerabia się ją na alkohol. Uwaga! bulwy manioku w stanie surowym są trujące!...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Facet i Kuchnia
    Facet i Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    FACET I KUCHNIA
    Wegańska Wigilia

    Wegańska Wigilia 62

    KucharkaZen
    KucharkaZen Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kucharka Zen
    Tapioka wiśniowo-czekoladowa

    Tapioka wiśniowo-czekoladowa 124