Wegański pasztet z fasolki mung, quinoa i suszonych pomidorów.

103 kliknięcia
10.11.2014
blog: Zdrowo zakręcona

Przepis: Wegański pasztet z fasolki mung, quinoa i suszonych pomidorów.

To jeden z moich ulubionych pasztetów - z lekkostrawnej fasolki mung i komosy ryżowej (quinoa)oraz z dodatkiem suszonych pomidorów. Zamiast mung można dać zwykłą fasolę, a w miejsce quinoa starą dobrą jaglankę. Warto jednak pamiętać, że te drobne zielone ziarenka to nieocenione źródło białka, soli mineralnych oraz witamin z grupy B oraz A, C i E. Fasolka ta cieszy się również opinią pogromczyni toksyn, pestycydów i złego...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Domena Smaku
    Domena Smaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Domena Smaku
    Pasztet z fasoli mung i mango

    Pasztet z fasoli mung i mango 29

    Retro Food Design
    Retro Food Design Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Retro Food Design
    Wegański pasztet cz. 2

    Wegański pasztet cz. 2  100

    nioolek
    nioolek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    morning fairy
    wegańska kuchnia nieweganki

    wegańska kuchnia nieweganki 216

    czapata
    czapata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Cocina de la Mamacita de Bożenka
    Szamanko.

    Szamanko. 362