Wegańskie flaki z bakłażana, kapusty pekińskiej i kotletów sojowych.

34 kliknięcia
20.01.2018
blog: Marchewkowe Pole

Przepis: Wegańskie flaki z bakłażana, kapusty pekińskiej i kotletów sojowych.

Po warszawsku, po zamojsku, po góralsku. Flaki i bigos to danie, które chyba najbardziej kojarzą się z PRL-em. Nie mogło ich zabraknąć na weselach, bankietach i w żadnym PRL-owskim barze. Flaczki jedni kochają inni się brzydzą. Ja dziś proponuje wegańska wersje tego bardzo agramatycznego dania-zupy. Bo przecież przyprawy to podstawa, a w tym daniu jest ich naprawdę cały bukiet. Moje flaczki powstały z bakłażana, kapusty...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Greta
    Greta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    winegreta
    Szybkie ciasto

    Szybkie ciasto 5560

    Greta
    Greta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    winegreta
    Schab w piwie pieprzowym

    Schab w piwie pieprzowym 940

    dagooshya
    dagooshya Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    My Culinary Art
    Podsumowanie akcji "Zimowy Obiad"

    Podsumowanie akcji "Zimowy Obiad" 1537

    luna19
    luna19 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotowanie jest łatwe
    Alfabetyczny spis przepisów

    Alfabetyczny spis przepisów 6523

    Taste me
    Taste me Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Taste me!
    Wegańska sałatka gyros

    Wegańska sałatka gyros 309

    ugotowanalinka
    ugotowanalinka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ugotowanalinka
    Kapusta pekińska na ciepło

    Kapusta pekińska na ciepło 7916

    eryk1w
    eryk1w Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    erVegan
    Wegańska sałatkia „gyros”

    Wegańska sałatkia „gyros” 60