Wegetariańska harira z amarantusem

88 kliknięć
01.05.2017
blog: MarcinChef

Przepis: Wegetariańska harira z amarantusem

Marokańska zupa harira, podawana z daktylami mocno rozgrzewa i syci. Podstawą hariry jest mięso (zwykle baranina, jagnięcina lub wołowina), nasiona roślin strączkowych i przyprawy, które nadają potrawie niezwykłego aromatu. My przygotujemy wegetariańską wersję tej zupy, jednak cały jej charakter zostanie zachowany. 100g nasion amarantusa 90g ciecierzycy 50g czerwonej soczewicy Mała cebula 2 ząbki czosnku Papryczka chili...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    ania_1703
    ania_1703 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Naturalna kuchnia
    Wegetariańska harira

    Wegetariańska harira 196

    shrewa
    shrewa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    CornerWithRecipes
    Wegetariańska harira

    Wegetariańska harira 200

    Pawel Hadrian
    Pawel Hadrian Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Zdrowsze Jedzenie
    Wegetariańska harira

    Wegetariańska harira 47