Wegetariańska harira z amarantusem

85 kliknięć
01.05.2017
blog: MarcinChef

Przepis: Wegetariańska harira z amarantusem

Marokańska zupa harira, podawana z daktylami mocno rozgrzewa i syci. Podstawą hariry jest mięso (zwykle baranina, jagnięcina lub wołowina), nasiona roślin strączkowych i przyprawy, które nadają potrawie niezwykłego aromatu. My przygotujemy wegetariańską wersję tej zupy, jednak cały jej charakter zostanie zachowany. 100g nasion amarantusa 90g ciecierzycy 50g czerwonej soczewicy Mała cebula 2 ząbki czosnku Papryczka chili...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    ania_1703
    ania_1703
    Wegetariańska harira
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wegetariańska harira

    Wegetariańska harira 196

    shrewa
    shrewa
    Wegetariańska harira
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wegetariańska harira

    Wegetariańska harira 193