Wegetariańska harira z amarantusem

80 kliknięć
01.05.2017
blog: MarcinChef

Przepis: Wegetariańska harira z amarantusem

Marokańska zupa harira, podawana z daktylami mocno rozgrzewa i syci. Podstawą hariry jest mięso (zwykle baranina, jagnięcina lub wołowina), nasiona roślin strączkowych i przyprawy, które nadają potrawie niezwykłego aromatu. My przygotujemy wegetariańską wersję tej zupy, jednak cały jej charakter zostanie zachowany. 100g nasion amarantusa 90g ciecierzycy 50g czerwonej soczewicy Mała cebula 2 ząbki czosnku Papryczka chili...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Pawel Hadrian
    Pawel Hadrian Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Zdrowsze Jedzenie
    Wegetariańska harira

    Wegetariańska harira 40

    ania_1703
    ania_1703 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Naturalna kuchnia
    Wegetariańska harira

    Wegetariańska harira 193

    smakowite
    smakowite Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    smakowite.com
    Harira (wersja wegetariańska)

    Harira (wersja wegetariańska) 153

    shrewa
    shrewa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    CornerWithRecipes
    Wegetariańska harira

    Wegetariańska harira 188

    Codogara
    Codogara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    codogara
    Kuchnia marokańska

    Kuchnia marokańska 253