Węgiersko-polskie: pörkölt z kopytkami

101 kliknięć
13.09.2012
blog: Jedz mnie!

Przepis: Węgiersko-polskie: pörkölt z kopytkami

Kilka lat temu odwiedziłam Budapeszt iobżerałam się madziarskim jedzeniem. Serio, nie pamiętam samego Budapesztu, ale właśnie naleśniki "ala Gundel", pörkölt, halászlé itokaji. Niestety, kuchnia węgierska jest bardzo ciężkostrawna. Praktycznie każdy gulasz jest zagęszczany zasmażką. Poza tym Węgrzy uwielbiają wieprzowinę i tłuszcz wieprzowy (tak, tak, zasmażki są na smalcu!). I, mimo moich najszczerszych chęci, ciężko było...

Zobacz także przepisy na:

    Pyza
    Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaczna Pyza
    Pörkölt

    Pörkölt 647

    peggi
    peggi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Peggi w kuchni
    Pörkölt

    Pörkölt 308

    Pluskotka
    Pluskotka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Rodzinka od kuchni
    Pörkölt

    Pörkölt 292

    ilka_86
    ilka_86 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Uwielbiam gotować!
    Gulasz węgierski Pörkölt

    Gulasz węgierski Pörkölt 149

    Inka.T
    Inka.T Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Notes From Eating
    Węgierskie pierogi

    Węgierskie pierogi 569