“Wielka księga słoików” – recenzja

45 kliknięć
27.07.2017
blog: Ugotowane Pozamiatane

Przepis: “Wielka księga słoików” – recenzja

Późne lato to czas słoików. Warzywa i owoce są teraz najsmaczniejsze i najtańsze. Jeśli mamy na działce jakieś warzywa czy owoce to nagle okazuje się, że mamy 20 kilo ogórków na zbyciu, albo 20 kilo czereśni, z którymi trzeba zdążyć zanim się szpaki dowiedzą. Czujemy też atawistyczny zew do robienia słoików, który pochodzi z czasów, gdy o tej porze roku nasze babcie robiły przetwory na długą zimę. Teraz nie robimy już...

Zobacz także przepisy na:

    Agabi
    Agabi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    POTRAVEL
    Wielka księga ciast siostry Anastazji

    Wielka księga ciast siostry Anastazji 1840