Wielkopostna baklawa z tahini

57 kliknięć
01.04.2014
blog: Kulinarne Wariacje

Przepis: Wielkopostna baklawa z tahini

Baklawa to ciasto bardzo słodkie, lepiące się wręcz od słodyczy pochodzącej bądź z cukru, bądź z miodu. Przygotowywana jest najczęściej z orzechami, rzadziej z mieszanką orzechów lub migdałów. Jej rodowód pochodzi ze wschodu, a trafiła do Grecji za sprawą Turków, których obecność miała wpływ również na kuchnię. Na Rodos przygotowuje się klasyczną baklawę, z tym, że najczęściej dodaje się do niej migdałów, zaś rzadziej...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    skoraqcooks@hotmail.com
    skoraqcooks@hotmail.com Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    skoraq cooks
    Tahina / Tahini

    Tahina / Tahini 137

    Kaczucha
    Kaczucha Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Słodkie rozmyślania
    pasta TAHINA /TAHINI

    pasta TAHINA /TAHINI 430

    Iza
    Iza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Izy
    Ciasteczka z tahini

    Ciasteczka z tahini 564

    VeganCorner
    VeganCorner Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    VeganCorner
    Tahini

    Tahini 452

    Kaaisa
    Kaaisa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Skumbrie w tomacie
    Domowa pasta tahini (tahina)

    Domowa pasta tahini (tahina) 47

    jazzowesmaki
    jazzowesmaki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jazzowe Smaki
    Pasta z bakłażana z tahini

    Pasta z bakłażana z tahini 107