Wieniec drożdżowy ze świeżym tymiankiem i parmezanem

22 kliknięcia
03.08.2015
blog: Avocado Every Day

Przepis: Wieniec drożdżowy ze świeżym tymiankiem i parmezanem

Drożdżowy chlebek, który świetnie się sprawdził jako dodatek do zupy na obiad. Wyśmienity lekko ciepły posmarowany masłem. Aromatyczny, słony i miękki. Polecam. Ciasto: 200-230 g mąki pszennej (należy ją dosypywać stopniowo) 50 g mleka 50 g wody 40 g masła, roztopionego i przestudzonego 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru lub miodu 1/4 łyżeczki białego pieprzu 30 g świeżych drożdży lub 3 płaskie łyżeczki suszonych Farsz: 150 g...

Zobacz także przepisy na:

    ALotta
    ALotta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Lotty
    Wieniec drożdżowy - wersja serowa

    Wieniec drożdżowy - wersja serowa 174