Wietnamska wołowina z patelni

155 kliknięć
08.09.2016
blog: Magazyn Kuchenny

Przepis: Wietnamska wołowina z patelni

Bo luc lac – to popularna wietnamska wołowina z patelni. Najpierw jest marynowana z sosem ostrygowym (w niektórych wersjach także z sosem sojowym, rybnym lub hoisin), a potem szybko smażona na dużym ogniu. W czasie smażenia patelnią należy energicznie potrząsać, tak by mięso równomiernie pokryło się sosem i stąd nazwa tej potrawy, czyli shaking beef. Nam spodobała się wersja o wyraźnych naleciałościach francuskich, dość...

DODANO DO 4 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    PASJA NA TALERZU
    PASJA NA TALERZU Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    PASJA NA TALERZU
    Wołowina po wietnamsku

    Wołowina po wietnamsku 275

    My Tasty Kitchen
    My Tasty Kitchen Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    MY TASTY KITCHEN
    Wołowina po wietnamsku

    Wołowina po wietnamsku 406

    Smakalajzyt.pl
    Smakalajzyt.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smakalajzyt
    Wietnamskie noodle

    Wietnamskie noodle 659

    plaszka
    plaszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    płaszkowo
    Wołowina z patelni grillowej

    Wołowina z patelni grillowej 511

    Beata
    Beata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Magazyn Kuchenny
    Wietnamska wołowina z patelni

    Wietnamska wołowina z patelni 155