wigilijne pierogi z kapustą kiszoną i grzybami

104 kliknięcia
14.12.2016
blog: Domowy Smak Jedzenia

Przepis: wigilijne pierogi z kapustą kiszoną i grzybami

składniki na ciasto pierogowe: 560 g mąki orkiszowej lub pszennej 200 g wody 1 jajko 2 łyżki oleju wykonanie: Z podanych składników wyrabiamy gładkie, elastyczne ciasto, cienko rozwałkowujemy i wykrawamy szklanką krążki. Na środku każdego krążka kładziemy farsz, zlepiamy brzegi, wrzucamy na gotującą się osoloną wodę. Gotujemy ok. 2- 3 min. od wypłynięcia pierogów na powierzchnię. Podajemy okraszone masełkiem z cebulką....

DODANO DO 4 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    jestsmak
    jestsmak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jest Smak
    Wigilijna kapusta z grzybami

    Wigilijna kapusta z grzybami 1117

    elkaa13
    elkaa13 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ChochElka
    Pierogi z kapustą i grzybami

    Pierogi z kapustą i grzybami 364

    Beta
    Beta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Stare Gary
    Wigilijne pierogi z kapustą i grzybami

    Wigilijne pierogi z kapustą i grzybami 61

    Izabela P.
    Izabela P. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinarne Wariacje
    Kapusta kiszona w słoikach

    Kapusta kiszona w słoikach 15085