Wigilijny barszcz czerwony z pieczonych buraków (bez zakwasu).

137 kliknięć
02.12.2017
blog: Katarzyna Rzepecka

Przepis: Wigilijny barszcz czerwony z pieczonych buraków (bez zakwasu).

Barszcz czerwony to tradycyjna wigilijna potrawa. Niektórzy gotują go na zakwasie, który najlepiej zrobić samemu, ale jeżeli go nie mamy, to nic straconego :-) Ten barszcz czerwony z pieczonych buraków gotuję na rosole jarzynowym, przez co jest naprawdę bardzo, bardzo pyszny o zdecydowanym przyjemnym smaku. Barszczyk należy zacząć przygotowywać minimum jeden dzień przed Wigilią, można go także przygotować już na początku...

DODANO DO 6 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    BibliaSmakow
    BibliaSmakow Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Biblia Smaków
    Zakwas z czerwonych buraków

    Zakwas z czerwonych buraków 4251

    alebie
    alebie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    miedzy kuchnia a pokojem
    kiszenie barszczu

    kiszenie barszczu 10803