Wilgotne ciasto kukurydziane z truskawkami (bezglutenowe)

289 kliknięć
24.06.2017
blog: sweet-amelia

Przepis: Wilgotne ciasto kukurydziane z truskawkami (bezglutenowe)

Składniki: – 6 jajek – 2 i 1/3 szklanki mąki kukurydzianej –1,5 łyżeczki sody bądź (bezglutenowego) proszku do pieczenia – szczypta soli – 1,5 szklanki rozpuszczonego masła klarowanego – 3/4 szklankibrązowego cukru – truskawki (ok. kilograma) – cukier puder do posypania Jajka miksować z cukrem, aż do uzyskania jasnego koloru (i piany) – powinno potroić swoją objętość. Dolewamy masło, wsypujemy mąkę, sodę i sól. Ciasto...

DODANO DO 6 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Anna Małek
    Anna Małek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Sprawdzonakuchnia
    Biszkopt bezglutenowy

    Biszkopt bezglutenowy 1964