Włoskie bułeczki (bez zagniatania) / No-Knead Crusty Italian Rolls

120 kliknięć
10.07.2018
blog: lekcje w kuchni

Przepis: Włoskie bułeczki (bez zagniatania) / No-Knead Crusty Italian Rolls

Bardzo lubię włoskie pieczywo - najbardziej podoba mi się, że większość z nich nie wymaga długiego zagniatania. Co prawda, aby uzyskać tradycyjną fakturę pieczywa należy z dużym wyprzedzeniem przygotować zaczyn lub ciasto właściwe. To dzięki długiemu dojrzewaniu dzisiejsze bułeczki mają typową dla włoskiego pieczywa twardą, chrupiącą skórkę oraz puszyste wnętrze z dziurkami. Do ich przygotowania przyda się garnek żeliwny...

DODANO DO 10 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Mirabelka
    Mirabelka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Mirabelkowy blog
    Crusty hard rolls

    Crusty hard rolls 90

    Apetyt Smaku
    Apetyt Smaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Apetyt Smaku
    Crusty Hard Rolls

    Crusty Hard Rolls 55

    kornik
    kornik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kornik w kuchni
    Konkurs fotograficzny - wyniki

    Konkurs fotograficzny - wyniki 183

    karonline
    karonline Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    mama-am
    Bułeczki z makiem Crusty Hard Rolls

    Bułeczki z makiem Crusty Hard Rolls 160

    Monika
    Monika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Strefa Wypieków
    Crusty Hard Rolls

    Crusty Hard Rolls 11

    misiapat
    misiapat Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Food Haven
    Pizza bez zagniatania.

    Pizza bez zagniatania. 607